Naturvejleder i gang med at fortælle
Naturvejleder i gang med at fortælle

Om os

NaturKulturVarde leverer vejledning og formidling inden for natur-, kultur- og friluftsliv med fokus på oplevelser og indsigt.

Udgangspunktet i vores formidling er den vestjyske natur og kulturhistorie, og vi udvikler tilbud til alle målgrupper, fra skoler og institutioner til borgere og turister samt til personer med særlige behov som f.eks. handikappede.
Vi udvikler løbende vores formidlingstilbud og sørger for at tilpasse tilbuddene til den målgruppe der er i fokus.

NaturKulturVarde er en selvejende institution med opbakning og driftstilskud fra Varde Kommune.
Vi har et tæt samarbejde med Varde Kommune, kulturinstitutioner, turistbranchen, erhvervslivet, statslige instanser, frivillige organisationer samt lokale borgere og borgergrupper. Samarbejde og netværksdannelse er en væsentlig del af vores arbejdsområde, og et af vores samarbejdsområder handler om udvikling af natur- og formidlingsrum, så forudsætningerne for formidlingen forbedres. 

Som en af hovedaktørerne inden for formidling i Naturpark Vesterhavet (fra Blåvandshuk til Nymindegab) har NaturKulturVarde et indgående kendskab til området og dets natur- og kulturværdier.  Dette kendskab, kombineret med erfaring og et ”smil på læben”, gør vores formidling levende, aktuel og spændende.

Vi er bevidste om, at det forpligter at formidle i de smukke og særlige naturområder, og en meget vigtig opgave er at videregive budskabet om at passe på den natur og de kulturlevn, vi er omgivet af. Det kalder vi for en ’bæredygtig formidling’.